صادرات ۲۰ هزارتن محصولات کاغذ پارس هفت تپه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خوزستان،مدیر عامل گروه صنایع کاغذپارس هفت تپه گفت:در ۲ سال اخیر ۲۰ هزارتن انواع محصولات تولیدی این شرکت به کشور‌های هند، چین، ویتنام ،آلمان ،فرانسه ،مالزی و اندونزی صادر شده است.صادرات ۱۵ میلیون دلاری کاغذپارس هفت تپه سیدعبدالله موذنی بابیان اینکه در کاغذپارس هفت تپه هیچ درختی برای تولید کاغذ قطع نمی‌شود گفت: انواع کاغذ تولیدی این شرکت از باگاس یا تفاله نیشکر به عنوان ماده اولیه کاغذ مصرف می‌شود. وی هدفگذاری افزایش صادرات به کشور‌های مختلف را از برنامه‌های امسال این شرکت بیان کرد و گفت: در این راستا و به منظور تامین بخشی از نیاز داخل به انواع کاغذ افزایش ۲۰ درصدی تولید در سال ۱۴۰۰ هدفگذاری شده است. مدیر عامل گروه صنایع کاغذپارس هفت تپه یکی از مشکلات شرکت کاغذپارس هفت تپه با یک هزار نفر نیروی کار را تامین سوخت و انرژی بیان کرد و گفت: رفع این مشکل را از مسولان ذیربط کشوری در راستای ادامه تولید و اشتغال در این شرکت را خواستاریم.

توزیع روغن موتور در بسته بندی کاغذی

کاسترول با هدف کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط‌زیست،‌همکاری مشترکی با شرکت پولپکس‌تکنولوژی آغاز کرده است تا در آینده  روغن‌موتور را در بسته‌بندی‌های کاغذی به بازار عرضه کند. به گزارش  چاپ و نشر آنلاین به نقل از «اخبار خودرو»، کاسترول با هدف کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط‌زیست،‌همکاری مشترکی با شرکت پولپکس‌تکنولوژی آغاز کرده است تا در آینده روغن‌موتور را در بسته‌بندی‌های کاغذی به بازار عرضه کند. کاسترول که به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های گروه نفتی BP یا بریتیش‌پترولیوم محسوب می‌شود، بازوی روانکارساز این گروه است. به تازگی این شرکت تصمیم گرفته مسیر جدیدی در بسته‌بندی محصولات خود در پیش بگیرد که این امر می‌تواند باعث کاهش مصرف پلاستیک در صنعت روانکارها ‌شود. براساس موفقیت‌هایی که شرکت پولپکس‌تکنولوژی کسب کرده است، کاسترول نیز قصد دارد استفاده از آن در بسته‌بندی‌ها را در برنامه کاری خود قرار دهد. در مورد ابداع جدید پولپکس می‌توان این‌گونه توضیح داد که بسته‌بندی‌های کاغذی کاملا به بسته‌بندی‌های چوبی شباهت دارد و از مواد صددرصد بازیافتی ساخته شده است. حتی در روند ساخت این محصول هیچ درختی قطع نمی‌شود. بسته‌بندی‌های کاغذی  باعث می‌شود رد پای کمرنگ‌تری از کربن به واسطه روغن‌موتورهای کاسترول در طبیعت به جا بماند.این رقم به‌گفته کارشناسان این شرکت 30درصد کمتر از بسته‌بندی‌های پلاستیکی است و کمک زیادی به حفظ محیط‌زیست می‌کند.

افزایش قیمت کاغذ و مقوا

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ افزایش قیمت جهانی کاغذ، مصوبه تجاری برای افزایش نرخ ارز مبنای حقوق ورودی، محدودیت ‌های تخصیص ارز و واردات را از جمله دلایل مشکلات ایجاد شده در بازار کاغذ عنوان و از افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت کاغذ تحریر و مقوا خبر داد. به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایسنا، آمارهای منتشر شده از واردات کاغذ تا پایان پاییز سال گذشته حاکی از کاهش چشمگیر واردات کاغذ تحریر و روزنامه است و در نهایت بعد از نوروز ۱۴۰۰ ناشران با مشکلات جدی در تامین کاغذ مواجه شدند و قیمت این محصول تقریبا نسبت به زمان مشابه سال قبل سه برابر شد. بابک عابدین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ درباره افزایش قیمت کاغذ در سال جدید، اظهار کرد: از اواخر دی ماه سال گذشته قیمت جهانی پالپ (خمیر کاغذ)، کاغذ و مقوا افزایش داشته و به تبع آن و همچنین به دلیل نوسانات نرخ ارز بر قیمت کاغذ در ایران هم تاثیر داشته، به طوریکه قیمت انواع مقوا و کاغذ تحریر حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشته است.  به گفته وی افزایش قیمت جهانی ۱۰ تا ۱۵ درصد بود اما افزایش قیمت داخلی ۲۰ تا ۲۵ درصد که علت آن مشکلات مربوط به واردات و تامین ارز بوده است، اما خبر نگران کننده این است که دولت تصمیم به افزایش نرخ ارز محاسباتی حقوق و عوارض گمرکی از ۴۲۰۰ تومان به ارز نیمایی، یعنی حدود ۲۵ هزار تومان دارد که افزایش قیمت شدید در نقطه فروش به مصرف کننده ایجاد خواهد کرد.  رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با بیان اینکه در شرایط شیوع ویروس کرونا و جنگ اقتصادی چنین تصمیمی جای تعجب دارد، تصریح کرد: نرخ عوارض حقوق گمرکی بین ۵ تا ۵۰ درصد است و مشخص نیست که چگونه مصرف کنندگان نهایی می‌توانند افزایش قیمت همه کالاها را تحمل کند. وی با اشاره به واردات بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه مورد استفاده در صنعت چاپ، اظهار کرد: صنعت چاپ یک صنعت پایه است، چرا که کلیه بسته بندی‌های محصولات عرضه شده در بازار توسط این صنعت تأمین می‌شود. بنابراین افزایش قیمت مواد اولیه در این صنعت منجر به افزایش قیمت تمام شده کالای مصرفی مردم می‌شود.   همچنین به گفته عابدین با وجود اینکه هنوز مصوبه یاد شده اجرا نشده، شایعه آن باعث ایجاد التهاب در بازار مواد اولیه شده است. بنابراین اگر این مصوبه اجرا شود تولیدکنندگان و توزیع کنندگان مجبورند افزایش قیمت یاد شده را بر قیمت تمام شده کالا لحاظ کنند.  گفتنی است؛ پیش‌تر هم بخش‌های دیگر از جمله تولیدکنندگان لوازم خانگی و سیگار هشدار داده بودند که اجرای این مصوبه منجر به افزایش قیمت کالاها می شود. البته اخیرا مدیرکل دفترخدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) گفته بود که دولت به دنبال اضافه کردن اصلاحیه یا متممی به قانون بودجه کشور در رابطه با حقوق ورودی است تا بتواند سود بازرگانی را طوری کاهش دهد که افزایش قیمت ناشی از بالا رفتن حقوق ورودی در پی اجرای مصوبه مجلس کمتر شود. موضوعی که به نظر می‌رسد هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده یا به هر دلیلی نتوانسه انتظارات تورمی مطرح شدن اجرای مصوبه را از بین ببرد.

برگزاری نمایشگاه فارمکس 2020 پس از تعویق چهارماهه

تخصصی ترین رویداد صنعتی داروسازی خاورمیانه پس از شیوع ویروس کرونا با بیش از 4 ماه تعویق در تاریخ"10 الی 12 تیر ماه"برگزار خواهد گردید. این در حالی است که متولیان این رویداد کل فضا را آماده و در این مدت غرفه ها را حفظ کردند. این نمایشگاه که توسط سازمان غذا و دارو و سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی برگزار خواهد گردید توانسته است در سال دوم برپایی با جذب مشارکت فعالین صنعت داروسازی یکی از تاثیرگذارترین رویدادهای صنعتی خاور میانه باشد. این رویداد با توجه به اعلان شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی مبنی بر بازگشایی نمایشگاهها با رعایت پروتکل های بهداشتی دقیق و در روز صنعت و معدن افتتاح خواهد شد.

صنعت چاپ، آمیخته ی از هنر و اقتصاد

امروزه تولید بسته ها به یک صنعت، هنر و فعالیت اقتصادی بزرگ تبدیل شده است. آیا تاکنون توجه کرده اید که هنگام ورود به یک فروشگاه، انواع بسته بندی کوچک و بزرگ ما را احاطه می کنند؟ و آیا تاکنون پیش آمده است که بی اختیار کالایی را در دست بگیرید و بی آنکه چندان ضرورتی داشته باشد، آن را خریداری کنید؟ آیا شده از میان چند محصول مشابه، مجذوب کالایی شده باشید که بسته بندی آن را می پسندید؟ اگر این موارد و دهها مورد دیگر را با دقت از نظر بگذرانید، می توانید به قدرت و اهمیت واقعی بسته بندی پی ببرید.

بسته بندی محصولات از چنان گستردگی و تنوعی برخوردارند که به سختی می توان برای آن تعریف جامع و کاملی یافت. بسته بندی مجموعه‌ی هماهنگی از عوامل مختلف است که کاربردهای آن آماده سازی و بهینه کردن نگهداری، حمل، توزیع، فروش و مصرف کالاهاست.
بشر به منظور بهره گیری و حفاظت از محصولات، از گذشته های بسیار دور انواع بسته بندی ها را به خدمت گرفت. در یکی دو قرن اخیر بسته بندی از نقش سنتی خود بسیار فراتر رفته، به ابزاری برای تبلیغات و جذب مشتری تبدیل شده است. امروزه تولید بسته ها به یک صنعت، هنر و فعالیت اقتصادی بزرگ تبدیل شده است. بسته بندی در همه جا ان حضور دارد و جزو تفکیک ناپذیر تولید و عرضه ی کالاهاست. بسته بندی روز به روز بیشتر به عنوان عاملی پایه در بالا بردن فروش و رونق اقتصادی مطرح شده و به یکی از شاخص های مهم توسعه ی یک جامعه بدل می شود.
امروزه در اغلب نقاط جهان، روش فروش سوپرمارکتی فراگیر شده است. در این سیستم که به سلف سرویس یا خودگردان شهرت یافته، نقش فروشنده در ارائه ی اجناس به خریداران حذف گردیده، و بسته بندی جای آن را گرفته است. از این رو در این سیستم، بسته بندی نقش بسیار با اهمیتی یافته و تبدیل به ابزار پیچیده ای برای برقراری ارتباط و جلب نظر خریداران، فروش محصولات، معرفی و رواج نام تولید کننده و حتی ارائه و تثبیت فرهنگ و روش خاصی در زندگی مردم شده است.